Školenie čašník
Získajte praktické školenie pre svoju prácu v hotely alebo reštaurácii. Úloha čašníka je viac ako prijímanie objednávok a obsluhovanie stolov a pomôžeme vám zvládnuť všetky aspekty vašej práce. Vďaka kurzu sa naučíte, ako maximalizovať predaj, poskytovať vynikajúce služby a posunúť svoju kariéru na vyššiu úroveň. Navrhneme systém na zlepšenie organizácie práce, zvýšenie efektivity práce a zníženie prevádzkových nákladov.
Lekcia 1
Úvod
- 5 Najhlavnejších zručností čašníka
- Zamestnanecká štruktúra
Vzorne upravený čašník
- Uniforma
- Pracovná obuv
- Osobná hygiena
- Vzhľad
Správny spôsob pozdravenia a usadenie zákazníka
- Stolovanie
- Základné pravidlá
- Formálne stolovanie
- Neformálne stolovanie
- Formy obsluhy
Obslužná prevádzka
- Formy obsluhy, druhy servisu a obsluha v reštaurácii
- Atmosféra v reštaurácií - ráno, obed, večer
- Servírovanie jedla na stôl
- Servírovanie nápojov
- Upratanie stola po jedle
- Izbová služba
Upselling
- Návrhy na predaj
- Návrhy zákazníkovi
- Náhrady
- Extra služby
Cena: 500 Eur
Kapacita: do 6 ľudí
Čas: 4 - 6 hodín
Lekcia 2
Servírovanie
- Čaj a káva
- Ako pripraviť správne espresso?
- Víno a servírovanie
Nápoje a ich klasifikácia
- Nealkoholické nápoje
- Alkoholické nápoje
- Jednoduché párovanie vína
Čistota na pracovisku
- Sanitačný program
- Manipulácia s chemickými látkami
- Obslužná prevádzka - reštaurácia
- Leštenie pohárov a príborov
- Kontrolné zoznamy
Sťažnosti a riešenie problémov
- Základné pravidlá
- Prvý dojem
- Sťažnosť ako forma komunikácie
Kľúčové pojmy
Cena: 500 Eur
Kapacita: do 6 ľudí
Čas: 4 - 6 hodín