Pracovná história
Komunikačné schopnosti a
administratívne zručnostiPozorný na detaily, s praktickým prístupom a
riešenia problémov
So svojimi skúsenosťami zo zahraničia pomáham hoteliérom pri zlepšovaní kvality služieb a zlepšovaní predaja, od marketingu hotela až po školenia pre majiteľov, ich manažérov a zamestnancov.
Od útleho veku, keď som študoval v škole, pomáhal som rodičom spravovať rekreačné zariadenie v horách. Po ukončení povinnej vojenskej služby som odišiel do Anglicka, aby som sa dozvedel viac o tom, ako riadiť úspešný hotel a reštauráciu. Moje prvé silné skúsenosti v živote prišli, keď som sa zamestnal vo vysoko kvalitnom zariadení ako nosič jedla (tanierov) v hoteli označeným 3* červenými hviezdičkami, 3* AA ružičkami Island Hotel na Trescu vo Veľkej Británii, ktorý princ Charles vyhlásil za najlepší hotel v Anglicku v roku 2002.

O rok neskôr som bol povýšený na pozíciu hlavného čašníka v reštaurácii pre viac ako 150 hostí na jedno sedenie, kde som sa naučil porozumieť silnej kuchyni a aké dôležité je pracovať v tíme v tak kvalitnej hotelovej prevádzke. Táto skúsenosť trvala 2 roky.
Po návrate na pevninu mi bola poskytnutá ďalšia manažérska rola, a to riadenie baru a reštaurácií v 5* červenými hviezdičkami, 3* AA ružičkami hoteli Bovey Castle v Devone. Kariéra bola dôležitá a pokračovala celé roky, ale cítil som, že potrebujem ďalšie skúsenosti na riadenie kvalitnej reštaurácie ako je The Cove reštaurácia v Maenporth, Cornwall, kde som získal okrem someliérskeho level 3 kurzu aj mnoho ocenení ako:
- Restaurant of the Year' 2009, 2010, 2011, 2012
- Cornwall Tourism Awards, Michelin Recommendation ' 2009, 2010, 2011, 2012
- Taste of the South West Winner
- South West Tourism Excellence Awards
- Taste of England Finalist
- Enjoy England Awards for Excellence.

Po týchto úspechoch som prišiel do iných kvalitných hotelov ako Maître D' v hoteli St. Michael 4* hviezdičky a 2* AA ružičky, prevádzkový manažér v hoteli Falmouth Beach hotel 3* hviezdičky alebo ako generálny manažér v Boutique hoteli - The Nansloe manor.
Po 11 rokoch skúseností v Anglicku nastal čas vrátiť sa na Slovensko a zúročiť úspech a skúsenosti hotelového podnikania a riadenia reštaurácií. Nepochybne to bola moja tvrdá práca a túžba vyniknúť, čo mi dalo skvelý štart do mojej vlastnej spoločnosti Hotel Management. Bola to moja vízia a odvaha, ktorá ma posunula vpred. Dnes je to moje teplo a vášeň, ktoré robia taký cenný zdroj pre spoločnosť a pre všetkých okolo seba.
Pracovné Curriculum Vitae
General Manager
The Nansloe Manor, Helston, Cornwall, United Kingdom
Ocenenia
Najluxusnejší hotel v oblasti Cornwall

Operations / General Manager
The Falmouth Beach Hotel and Conference Centre, Falmouth, United Kingdom
Ocenenia:
Hotel: 3 Hviezdičky
Reštaurácia:
Bez ocenenia nakoľko sa jedná o masové stravovanie vo forme Carvery. Denne okolo 1000 ľudí
Bohužiaľ hotel zničil obrovský požiar

Food and Beverage Manager
St Michael´s Hotel, Falmouth, United Kingdom
Ocenenia:
Hotel: 4 Hviezdičky, Luxusný Hotel
Reštaurácia:
2 AA Rosette
Hotel si môžete pozrieť na: www.stmichaelshotel.co.uk

Food and Beverage Manager
The Cove Restaurant, Cornwall, United Kingdom
Reštaurácia:
Michelin Recommendation ' 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
Taste of England Finalist ' Enjoy England Awards for Excellence
Chef of the Year "Arty Williams" ' Cornwall Life Awards
Taste of the South West Winner ' South West Tourism Excellence Awards
Restaurant of the Year' 2009, 2010, 2011, 2012 Cornwall Tourism Awards
Reštauráciu si môžete pozrieť na: https://www.thecovemaenporth.co.uk/

Restaurant and Bar Manager
Bovey Castle, Devon, United Kingdom
Ocenenia:
Hotel: 5 Červených Hviezdičiek
Reštaurácia:
3 AA Rosettes
Všetky ocenenia na stránke: www.boveycastle.com

Head Waiter
Tresco Island Hotel, Isles of Scilly, United Kingdom
Ocenenia:
Hotel: 3 Červené Hviezdičky, Označený Princom Charlesom ako najlepší hotel v UK - rok 2002
Reštaurácia:
3 AA Rosette
Hotel si môžete pozrieť na: www.tresco.co.uk

Moje Certifikáty
WSET Level 2 Intermediate Certificate in
Wines and Spirits
WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines
BIIAB National Certificate for Personal Licence Holders
CIEH Level 2 Award in Food Hygiene in Catering
CIEH Level 3 Award in Food Hygiene for Supervisors
BIIAB Level 3 Licensed Hospitality for Managers
BIIAB Level 3 Award In Hospitality Supervision and Leadership Principles
BIIAB Level 3 NVQ Diploma in Hospitality Supervision and Leadership
BIIAB Level 4 Diploma in Tourism and Catering